уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 28. sednica SO Negotin

Održana 28. sednica SO Negotin

Na 28. sednici SO Negotin usvojene su Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naselje Prahovo kojom se menja obuhvat, umesto 90 planom će biti obuhvaćeno 400 hektara. Predlogom Odluke o izradi Plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Dušanovac do granice KO Prahovo i KO Radujevac biće obuhvaćene: planirana trasa državnog puta I reda od saobraćajnog čvora Dušanovac do saobraćajnog čvora Samarinovac; predložena trasa državnog puta II reda od saobraćajnog čvora Samarinovac do kružne raskrsnice na ulazu u naselje Prahovo i deonica državnog puta IIB reda, broj 400, od kružne raskrsnice u naselju Prahovo do kraja KO Prahovo. Ukupna površina okvirnog obuhvata planskog područja iznosi oko 50 ha. Odbornici su doneli i  Odluku o izradi Plana detaljne regulacije „Luka Prahovo“. Izmenama i dopunama Plana generalne regulacije “Luka Prahovo“ biće obuhvaćene izmene koje se odnose na usaglašavanje sa planskim dokumentima višeg ili istog hijerarhijskog nivoa sa kojima je u neposrednoj vezi. Kao dopuna dnevnog reda bila je i Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naselje Negotin, koja je usvojena većinom glasova. Inače cilj izmene i dopune je stvaranje planskog osnova za izgradnju stambenog kompleksa na prostoru bivšeg „Krajina vina“ a po zahtevu Kompanije „Elixir“ Prahovo, kao i stvaranje osnova za izgradnju objekata zainteresovanih fizičkih lica i ozakonjenja poslovnih objekata u ulici Koste Todorovića (lokali iza stadiona). Na kraju sednice Odbornici su usvojili Odluku o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za kompleks Rajačkih pivnica čime će se stvoriti uslovi za izgradnju novog rezervoara za vodu adekvatne zapremine, na kotama koje omogućuju adekvatne uslove pritisaka u mreži u gravitacionom režimu snabdevanja vodom kompleksa, na pristupačnom  mestu sa aspekta daljeg održavanja sistema.

Ovom prilikom je doneto i  rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Negotinske gimnazije i o razrešenju i imenovanju člana Žalbene komisije i razmatrali nekoliko žalbi iz domena rada veća.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts