петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U protekle dve nedelje na teritoriji grada Zaječara primetno je pogoršanje epidemiološke situacije

U protekle dve nedelje na teritoriji grada Zaječara primetno je pogoršanje epidemiološke situacije

U protekle dve nedelje na teritoriji grada Zaječara primetno je pogoršanje epidemiološke situacije. Za samo nekoliko dana povećan je broj inficiranih osoba korona virusom, dok je veći i broj pacijenata koji se javljaju u kovid anbulantu ZC Zaječar.

U Zaječaru trenutno ima 18 novoinficiranih korona virusom, od toga šestoro je hospitalizovano sa težom kliničkom slikom, izjavila je za našu televiziju dr Nena Čukić infektolog ZC Zaječar, dok je petoro inficiranih takođe hospitalizovano, imaju pneumoniju ali se još ne zna da li su covid pozitivni, pošto se rezultati još čekaju. Ostali inficirani nalaze se u kućnoj izolaciji i imaju blage simptome. dr Čukić naglašava da je poslednjih dana povećan i broj pacijenata koji se javljaju u covid ambulantu, dnevno kroz tu ambulantu prođe od 15 – 20 pacijenata. Početkom ove nedelje zasedao je i štab za vanredne situacije grada Zaječara, gde su donete i određene mere i preporuke. Direktorka ZZJZ „Timok“ Zaječar podsetila je građane da preventivne mere moraju da se poštuju kako bismo sačuvali svoje zdravlje.

Zaječarci su mišljenja da su mere pre vremena relaksirane na nivou cele zemlje, te da je i dalje neophodamn maksimalan oprez i odgovorno ponašanje.

Iz ZC u Zaječaru podsećaju da epidemija još nije završena i da ima različitih oblika obolevanja, neki inficirani korona virusom imaju teške oblike upale pluća praćenu temperaturom, suvim kašljem, dok ima i onih slučajeva gde je prisustvo virusa potvrđeno, a simptoma bolesti gotovo i da nema. Važno je, ističu da se zaštitne maske koriste u zatvorenom prostou i to pravilno, dakle preko nosa i usta, zatim neophodno je često i pravilno pranje ruku, kao i poštovanje socijalne distance kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts