петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Da li će i kada biti održani vašar i Gitarijada u Zaječaru

Da li će i kada biti održani vašar i Gitarijada u Zaječaru

Da li će tradicija održavanja vašara u Zaječaru, duga više od 180 godina  ove 2020. godine biti prekinuta i kako će biti organizovana najveća rok manifestacija na Balkanu, zaječarska „Gitarijada“ još uvek nije definisano. Moguće je da će vašardžije i ljubitelji rok zvuka ove godine zbog propisanih mera socijalne distance biti onemogućeni da prisustvuju dvema najstarijim manifestacijama u gradu na Timoku.

 Svake godine se u Zaječaru krajem jula održava veliki letnji vašar, koji okuplja ljude iz svih krajeva istočne Srbije, međutim da li će tako biti i ovoga leta još nije precizirano. Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, ova manifestacija koja ima blizu dva veka dugu tradiciju, mogla bi ove godine biti organizovana u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, što bi podrazumevalo strogo vođenje računa o broju posetilaca vašara.

Kada je u pitanju „Gitarijada“ koja bi ove godine doživela svoje 54. izdanje ukoliko bude organizovana, a načelno je dogovoreno da to bude poslednjeg vikenda u avgustu, gradonačelnik Ničić kaže da će ljubitelji rok zvuka moći da uživaju u nastupima domaćih grupa.

Pored zaječarskog vašara i „Gitarijade“, upitno je održavanje i ostalih manifestacija koje okupljaju veliki broj ljudi, obzirom da su u nekoliko gradova zbog povećanja broja zaraženih korona virusom uvede vanredne mere, a situacija je kako se čini prilični nestabilna i nepredvidiva i većini opština i gradova u zemlji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts