четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Alarmantna Epidemiološka situacija u Zaječaru

Alarmantna Epidemiološka situacija u Zaječaru

Epidemiološka situacija u Zaječaru je alarmantna, zaključeno je na sednici gradskog štaba za vanredne situacije. „To se pre svega odnosi na ponašanje građana i poštovanje propisanih mera koje grad Zaječar nije ukinuo, građani su samoinicijativno počeli da ne poštuju mere, verujući brojnim medijskim sadržajima koji upućuju na zaključak da je situacija jako povoljna, što se pokazalo kao loša procena“, rekao je Boško Ničić gradonačelnik Zaječara. On je naglasio da će se ubuduće uzorci testiranja slati  u novu, najsavrеmеniju laboratoriju “Vatrеno oko”, kako je rekao rеzultati iz ovе laboratorijе bićе dostavljani u mnogo kraćеm vrеmеnskom roku nеgo do sada.

„Grad Zaječar je pokazao visok stepen odgovornosti kada je u pitanjupreduzimanje odreženih koraka u borbi protiv širenja korona virusa“, istakla je Slađana Ristić dir. ZZJZ „Timok“ Zaječar.

„Snabdevenost apoteka i zdravstvenih ustanova zaštitnom opremom od početka pandemije bila je zadovoljavajuća, RFZO preuzeo je obavezu da sve zdravstvene ustanove budu dobro snabdevene,podjednako u celoj Srbiji“, izjavila je Tatjana Stojanović dir. filijale RFZO Zaječar.

Štab za vanredne situacije grada Zaječara apeluje na građane da se odgovorno ponašaju i podseća da mere svakog trenutka mogu biti pooštrene, ukoliko se pogorša epidemiološka situacija u gradu.  Dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti Covid-19 na teritoriji Repbulike Srbije zabranjuje se rad noćnih klubova kao i rad dečijih igraonica do donošenja mere dozvole rada punog kapaciteta predškolskih ustanova.Radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica, objekata brze hrane i drugih ugostiteljskih objekata) na teritoriji Grada Zaječaea, može biti od 07.00 časova do najkasnije 24,00 časa, u toku dana, do kada su gosti dužni da napuste objekate, a vlasnici objekata da objekat zatvore. Prilikom okupljanja većeg broja ljudi na otvorenom prostoru obavezna je preventivna mera fizičke distance – udaljenost od minimum jednog metra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts