петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Na teritoriji opštine Negotin broj zaraženih od virusa korona povećan za jedno lice

Na teritoriji opštine Negotin broj zaraženih od virusa korona povećan za jedno lice

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar na teritoriji opštine Negotin broj zaraženih od virusa korona povećan za jedno lice. Ukupan broj pozitivnih lica na Кovid-19 iznosi 69. Poslednji pozitivan slučaj registrovan je kod korisnika Doma za stare „Sveti Nikola“ s obzirom da je 33 zaposlenih, korisnika ovog doma i pripadnika Vojske Srbije retestirano. Jedan uzorak je pozitivan, 30 negativno dok se čekaju rezultati za preostala dva uzorka.
Epidemiloška situacija u opštini Negotin je stabilna. Štićenici Doma za stare „Radost“ danas se vraćaju iz kovid bolnica i smeštaju u pripremljene prostorije na dva odeljenja u Zdravstvenom centru Negotin, na kojima će biti smešteni zbog neophodnog karantina u trajanju od 14 dana, do drugog testiranja. U saradnji sa resornim ministarstvom i Centrom za socijalni rad Negotin biće određeno na koji način će korisnici Doma za stare „Radost“ biti smešteni posle karantina i drugog negativnog testa.
Od početka pandemije korona virusa do 6. maja, urađen je 631 test na Кovid-19. Rezultat je završen za 578 testova a za 53 uzorka rezultati testiranja nisu završeni. Pod zdravstvenim nadzorom u Zavodu za javno zdravlje Timok, zbog kontakta sa potvrđenim slučajem od početka pandemije je 104 lica sa teritorije opštine Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts