петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru nema novih slučajeva osoba inficiranih virusom COVID -19!

U Zaječaru nema novih slučajeva osoba inficiranih virusom COVID -19!

Na osnovu 104, jutros pristiglih rezultata, sa Instituta “Torlak” u Beogradu, u našem gradu nema novih slučajeva osoba inficiranih virusom covid 19.
Ukupno je, do juče, testirano 996 Zaječaraca a rezultat je stigao za njih 838. Pozitivan rezultat je registrovan kod njih 80.
Procenat inficiranih u odnosu na broj testiranih za koje je rezultat pristigao, u zadnja četri dana, je sa 12,01% pao na 9,5% što pokazuje da mere u gradu, kao i ponašanje većine građana, daju rezultate ali da je isti još uvek iznad proseka republike te da moramo biti oprezni i pridržavati se, kao građani, istih.
Jutros je na Institut poslato novih 63 (10 kontrolna) uzoraka testiranih građana. Od 46 osobe iz Zaječara koje su, nakon pozitivnih rezultata testa, prebačene na lečenje u ustanove van grada (Niš, Sokobanja, Beograd…) rađeni su kontrolni testovi 51 put (nekima i dva puta) i njih 45 je pokazalo negativan rezultat dok je 6 testova i dalje pozitivno.
Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 677 osoba sa teritorije grada Zaječara.

Izvor: zajecar.info

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts