петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Ukupan broj zaraženih koronavirusom 2.447

Ukupan broj zaraženih koronavirusom 2.447

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija da je od poslednjeg preseka juče u 15 časova u Srbiji registrovano 247 novozaraženih koronavirusom.

Kisić Tepavčević je navela da su u tom periodu testirane ukupno 1.074 osobe, kao i da su zabeležena tri smrtna ishoda usled infekcije koronavirusom.

U poslednja 24 časa preminula su dva muškarca i jedna žena, tako da je ukupan broj smrtnih ishoda do ovog trenutka 61, dodala je ona.

Kisić Tepavčević je saopštila da je hospitalizovano ukupno 1.349 osoba, od kojih se 108 nalazi na respiratorima.

Prema njenim rečima, u našoj zemlji do sada je testirano ukupno 9.626 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a stopa smrtnosti usled posledica zaraze koronavirusom iznosi 2,49 odsto.

Ukupno je preminulo 44 muškarca i 17 žena, precizirala je ona i navela da prosek starosti preminulih iznosi 64,2 godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts