петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Hospitalizovano dvanaest osoba; grad Bor apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mera

Hospitalizovano dvanaest osoba; grad Bor apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mera

U prethodna tri dana na odeljenju Opšte bolnice Bor hospitalizovano je dvanaest pacijenata koji zadovoljavaju kliničku sliku prisustva virusa.

U toku jučerašnjeg i današnjeg dana izvršeno je testiranje svih dvanaest osoba, a u toku prošle noći, nažalost, jedna osoba muškog pola je preminula.

Prema informacijama Opšte bolnice u Boru, pacijent je primljen na odeljenje sa visokom temperaturom i upalom pluća i u toku jučerašnjeg dana testiran je na prisustvo virusa korona.

Po dobijanju rezultata testiranja, javnost će biti obaveštena putem redovnih konferencija, kao i do sada.

Zavod za javno zdravlje “Timok” Zaječar sprovodi testiranje u skladu sa propisanim algoritmima, a sva lica koja su bila u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa stavljena su pod zdravstveni nadzor.

Ovim putem grad apeluje na sve građane da poštuju propisane mere Vlade Republike Srbije, kao i naredbe gradskog Štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja širenja virusa.

Grad će i u narednom periodu intenzivno nastaviti sa svim aktivnostima koje se tiču dezinfekcije ulica, javnih površina, stambenih zajednica, seoskih mesnih zajednica, a u cilju poboljšanja zdravstvene bezbednosti naših sugrađana.

Izvor: bor.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts