субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Podaci o zaraženima korona virusom u Timočkoj krajini

Podaci o zaraženima korona virusom u Timočkoj krajini

Prema poslednjem  izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok“  iz Zaječara,  19 lica koja su testirana sa teritorije opštine Negotin  18.i 19. aprila, negativna su na virus COVID-19. Sa teritorije naše opštine, od početka pandemije korona virusa testirano je ukupno 119 osoba, sedam osoba je sa pozitivnim a 112 ima negativni nalaz.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na dan 22. april 2020. godine od početka testiranja ukupan broj obolelih osoba na području grada Bora je 93, od kojih je 30 osoba izlečeno, dok su dve osobe, nažalost, preminule. Od poslednjih podataka, registrovano je sedam novih slučajeva virusa na teritoriji grada, dok je 14 osoba izlečeno. Na teritoriji grada Bora u samoizolaciji nalazi se 290 osoba. Dosad je testirano 419 osoba, dok se čekaju rezultati za 71 osobu.

Prema poslednjim rezultatima ZC “Kladovo” u covid ambulanti Doma zdravlja 21. aprila testirani su uzorci sedam pacijenata i svi su bili negativni. U prijemno-trijažnoj ambulanti Doma zdravlja od početka epidemije pregledena su 183 pacijenta sa simptomima Korona virusa a od toga testirani su uzorci 115 građana koji su ispunjavali kriterijume definicije slučaja. Prisustvo Korona virusa potvrđeno je kod 18 osoba koje su upućene na dalje lečenje u tercijalne zdravstvene ustanove.Iz privremenih bolnica vraćena su 3 pacijenta nakog jednog negativnog testa i oni se nalaze u obaveznoj kućnoj izolaciji do 14 dana od dana otpusta, nakon čega im se radi drugi kontrolni test u COVID ambulanti Doma zdravlja Kladovo.                          

Testiranje pacijenata koji imaju simptome akutne respiratorne bolesti, povišenu temperaturu, kašalj, kratak dah i otežano disanje ili su bili u kontaktu sa osobom pozitivnom na COVID-19, sprovodi se svakog radnog dana u  Kladovskoj COVID ambulanti u periodu od 7 do 22 sata

Prema pristiglim podacima rezultata 176 obavljenih testova u Zaječaru nema novootkrivenih slucajeva infekcije virusom covid-19. Povećanj broj “pozitivnih” prilikom urađenog drugog kontrolnog testa, kod onih lica koja su već registovana sa prisustvom corona virusa. Kako ističe gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, čekaju se rezultati 181 novoposlatih uzoraka u predhodna dva dana. Kako ističe neznatno je povećan je broj lica stavljenih pod zdravstveni nadzor u oba kriterijuma koja se primenjuju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts