петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Manji broj novozaraženih koronavirusom

Manji broj novozaraženih koronavirusom

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da su od poslednjeg izveštaja do danas u našoj zemlji testirani uzorci 3.281 osobe, pri čemu su 224 laboratorijska nalaza pozitivna na koronavirus, dok su četiri osobe preminule.

Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija precizirao da je do sada ukupno hospitalizovano 3.266 pacijenata, uz napomenu da se 103 osobe nalaze na respiratoru, a do sada je sa mehaničke ventilacije skinuto njih 73.

On je naveo da je u Republici Srbiji ukupno testirano 48.636 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminule su četiri osobe, od kojih su tri muškog, a jedna osoba ženskog pola, ukazao je ministar i dodao da je od početka epidemije preminulo ukupno 134 ljudi, a da ukupan broj izlečenih građana iznosi 1.025.

Lončar je naveo da na današnji dan ukupan broj zdravstvenih radnika pozitivnih na koronavirus iznosi 622, a na osnovu kliničke slike njih 420 je bilo, ili se nalazi, na bolničkom lečenju.

Od ukupnog broja pozitivnih na ovaj virus u Srbiji, kako je ukazao, zdravstveni radnici čine 8,74 odsto.

On je, govoreći o situaciji u gerontološkim centrima, rekao da su 493 korisnika pozitivna, kao i 111 zaposlenih.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts