четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
159 slučaja COVID-19 na teritoriji sedam opština Borskog i Zaječarskog okruga

159 slučaja COVID-19 na teritoriji sedam opština Borskog i Zaječarskog okruga

Prema podacima iz Zdravstvenog centra Kladovo na teritoriji opštine Kladovo registrovana su još dva nova slučaja virusa korona kod pacijenata, koji su upućeni u Klinički centar Niš. U Kladovu je do sad kod 18 lica potvrđen virus COVID 19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru na teritoriji sedam opština Borskog i Zaječarskog okruga, bez podataka za Sokobanju, zabeležena su 159 slučaja kovida-19.

Na teritoriji grada Bora je od posledica COVID 19 preminulo dvoje ljudi, tri pacijenta su izlečena. Prema poslednjim podacima trenutno na teritoriji grada Bora ima 70 potvrđenih slučajeva zaraze novim korona virusom, potvrdio je na konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, u opštini Negotin još jedna ososba pozitivna je na virus korona.Zaključno sa subotom 17. aprilom, sa teritorije naše opštine testirano je ukupno 100 lica, od kojih je 6 pozitivno na virus korona, 78 lica negativno dok su u obradi još 16 uzorka. Sa teritorije opštine Negotin pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 269 lica, 233 putnika u međunarodnom saobraćaju i 36 lica zbog kontakta sa potvrđenim slučajevima.

Na  teritoriji  opštine Majdanpek,   testirano  je 26 lica  od  kojih  je 1 pozitivno a 18 negativno na COVID-19. Za 7 lica rezultati testiranja nisu završeni.

Na   teritoriji grada Zaječara,  od  početka  pandemije  Korona  virusa do 17.4.2020. godine, testirano je 166 lica od kojih je 27 pozitivno a 123 negativno na COVID-19.Za 16 lica rezultati testiranja nisu završeni.Od ukupnog broja pzitivnih, njih 27, za dva lica je rađen kontrolni bris, koji je takođe pozitivan.Prema aplikaciji za praćenje covida-19,  koju  je  uspostavio  RFZO,  kod četiri lica iz naše opštine, koja su prebčena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na covid-19, rađen je kontrolni bris i kod sve četiri osobe kontrolni bris je negativan.

U Knjaževcu je  od  početka  pandemije  Korona  virusa  do 16.4.2020. godine,  testirano  je 110lica  od  kojih  je 19 pozitivno a 51 negativno na COVID-19. Za 38 lica rezultati testiranja nisu završeni. U Na  teritoriji  opštine Boljevac,  od  početka  pandemije  Korona  virusa  do 17.4.2020. godine,  testirano  je 79 lica  od  kojih  je 18 pozitivno a 48 negativno na COVID-19. Za 13 licerezultati testiranja nisu završeni U izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru nema podataka o zaraženima I testiranim licima na teritoriji opštine Soko banja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts