четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Potpisan Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice na HE „Đerdap 2“

Potpisan Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice na HE „Đerdap 2“

„U narednih 10 godina planiran je kapitalni remont svih hidroagregata, a radovi na adaptacije brodske prevodnice u sastavu druge đerdapske elektrane označava početak tog procesa „, istakao je prilikom potpisivanja Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice na HE „Đerdap 2“ Milorad Grčić vd direktora Elektro privrede Srbije.

„Prioritet na Đerdapu je pre svega proizvodnja električne energije ali i regulisanje plovidbe na Dunavu“, kaže Dragan Maksimovi direktor Ogranka HE Đerdap

Vlada Srbije brine o energetici i stvaranju preduslova za ekonomski rast, a ulaganje u predstojeće radove na Đerdapu govori o tome da Vlada brine i o razvoju ovog dela Srbije.Inače rekonstruktcija obe prevodnice vrednosno iznosi 60 miliona evra.

Đerdap II je druga srpsko-rumunska elektrana na Dunavu. Sagrađena je 1984. godine na 863. kilometru, 80 km nizvodno od Đerdapa I. Na srpskoj strani je snaga generatora na pragu 270 MW (10 agregata po 27 MW i protok od 422 m³/s). Puštani su u pogon 1985, 1986, 1987, 1998. i 2001. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts