петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Most kod Milutinovca preko Podvrške reke otvoren za saobraćaj

Most kod Milutinovca preko Podvrške reke otvoren za saobraćaj

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović posetila  Borski okrug. gde je  obišla  novoizgrađeni most preko Podvrške reke kod Milutinovca u opštini Кladovo i radove na rehabilitaciji državnog puta I B reda br. 35 Кladovo – Brza Palanka. 

Most kod Milutinovca preko Podvrške reke na delu državnog puta IB reda Kladovo-Negotin koji je bio porušen u katastrofalnim poplavama koje su zadesile opštinu Kladovo 2014. godine, nakon nešto više od pet godina kompletno je rekonstruisan i svečano otvoren za saobraćaj. Novi most je dužine 80 metara, širine 11 metara, dok je vrednost investicije 115. 226.224,80 dinara.

“ Mi danas imamo jedan stabilan budžet iz koga možemo da izdvajamo sredstva i rehabilitujemo puteve po Srbiji“, rekla je prilikom puštanja mosta u saobraćaj ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović. Ona je podvukla da se širom Srbije mnogo radi i da je prednost data brzim saobraćajnicama.

„Vlada Srbije, ministarstvo finansija i JP Putevi Srbije u protekle četiri godine su za Borski okrug izdvojili preko četiri milijarde dinara za investicije u putnu infrastrukturu“, rekao je direktor tog preduzeća Zoran Drobnjak, govoreći o mostu kod Milutinovca on je  naglasio da je neophodno još uraditi regulaciju korita reke, ali da most može bezbedno da se koristi.

Na istoj deonici državnog puta  IB reda Kladovo-Brza palanka u toku je i realizacija radova pojačanog održavanja u dužini od 23, 26 metara. Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić kaže da je sređena putna infrastruktura, glavni preduslov za razvoj ove podunavske opštine.

Ovi radovi se izvode u okviru projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja. Sredstva za ovaj projekat obezbeđena su putem kredita Svetske investicione banke i iz domaćih fondova, a završetak radova je planiran do kraja avgusta 2020. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts