петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
JKSP”Zaječar” nabavilo termovizijsku kameru

JKSP”Zaječar” nabavilo termovizijsku kameru

JKSP”Zaječar” započelo je radove na sanaciji vrelovodne mreže u Kumanovskoj ulici u Zaječaru, kod košarkaškog igrališta. JKSP”Zaječar” od nedavno je opremljeno i termovizijskom kamerom, te je ovom prilikom izvršena i prezentacija njenog rada.

JKSP – Zaječar početkom ove godine nabavilo je termovizijsku kameru za potrebe snimanja i otkrivanja kvarova i proboja na vrelovodnoj mreži, kako ne bi došlo do havarija većih razmera.  Kako kažu u ovom preduzeću do sada su zahvaljujući ovom uređaju otkrivena tri ozbiljna kvara.

Kamera ima mogućnost da detektuje minimalnu, srednju i maksimalnu temperaturu, tako da i na taj način može da se prati stanje toplovodne mreže. U delu vrelovoda kod pivare u Zaječaru zabeleženi su značajni gubici, u nekim momentima i do 40% gubitka tople vode, što je podrazumevalo dodatne troškove zagrevanja vode, a samim tim i potrošnje mazuta.

Obzirom da je vrelovodna mreža prilično stara upotreba termovizijske kamere će doprineti bržem otkrivanju problema, ali i efikasnijem rešavanju kvara. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts