петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Inspekcijske službe u 2019. godini realizovale 5600 predmeta na teritoriji Zaječarskog okruga

Inspekcijske službe u 2019. godini realizovale 5600 predmeta na teritoriji Zaječarskog okruga

Godišnji izveštaji republičkih inspekcijskih službi, našli su se na dnevnom redu 48. sednice Saveta Zaječarskog upravnog okruga. Pored toga bilo je reči i o radu Saveta Zaječarskog upravnog okruga za 2019. godinu. 

Uloga upravnog okruga ogleda se u praćenju instrukcija i sprovođenju politike Vlade republike Srbije, što podrazumeva i kordinaciju inspekcijskih službi. “ Trideset i osam inspektora svrstanih u petnaest inspekcija realizovali su u protekloj godini oko 5600 predmeta, uglavnom na zahtev stranaka“, istakao je načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović naglašavajući da su to dobri rezultati, bez obzira na činjenicu da postoji potreba za većim brojem inspektora.

 Odsek inspekcije rada u Zaječaru izvršio je u toku prošle godine 398 inspekcijskih nadzora iz oblasti radnih odnosa, bezbednosti zdravlja na radu. U odnosu na 2018. godinu kada je bilo oko hiljadu inspekcijskih nadzora, u 2019. godini je zaj broj znatno manji, kako ističu iz ovog odseka razlog je nedovoljan broj inspektora.

Rad odseka za sanitarni nadzor koji pripada ministarstvu zdravlja, u prošloj godini obeležio novi softver E-inspektor. Tako da je većina inspecijskih nadzora u ovom odseku rađena upravo u tom softveru.
Turistička inspekcija je u prošloj godini postupala po prijavama građana ali i rešavala probleme na terenu, a kako se ovom prilikom moglo čuti bilo je najviše pritužbe na inostrane destinacije.

Lokalne samouprave od 1. marta imaju obavezu da formiraju registar turističkih objekata, kako bi se registrovali svi smeštajni kapaciteti, a turistička inspekcija će u aprilu krenuti sa kontrolom. Novim propisima koji su nedavno stupili na snagu, Zakon o turizmu i Zakon o ugostiteljstvu, predviđene su novčane kazne za odgovorno lice u opštinama koje se bave registrom, u slučaju da podaci nisu validni.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts