четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Bogatiji fond biblioteke ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar

Bogatiji fond biblioteke ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ donirala je polovne, neoštećene knjige biblioteci ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar. Pored činjenice da su Matična biblioteka „Svetozar Marković“  Zaječar i  ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar ostvarile do sad uspešnu saradnju, ovom donacijom obogaćen je  biblioteški fond pomenute Škole.

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ se ovog 14.februara prvi put priključila akciji povodom  Međunarodnog dana doniranja knjiga, sa željom da knjiga stigne u ruke što većeg broja čitalaca.  Zainteresovani građani  mogli su da doniraju polovne, neoštećene knjige biblioteci, kako bi knjige dalje bile prosleđene organizacijama koje se bave radom sa decom ili deci koja žive u teškim uslovima i nemaju svoju sopstvenu knjigu.

Kako istiše bibliotekar Violeta Stanković Anđelković, ljudi nemaju stečenu naviku da se odazivaju  akcijama poput ove, ali je ipak prikupljen pristojan broj starih knjiga, zato nadležni u zaječarskoj biblioteci veruju da će akcija sledeće godi biti znatno uspešnija.

Trenutni fond knjiga školske biblioteke ŠOSO- Jelena Majstorović Zaječar broji 5000 naslova. A akcija poput ove ima veliki značaj, kako zbog povećanja knjižnog fonda, tako i zbog edukativnog karaktera i pozitivnog uticaja na mlade pre svega o važnosti darivanja knjiga.

Matična biblioteka „Svetozar Marković“  Zaječar i  ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar ostvarile do sad uspešnu saradnju, obzirom da je biblioteka do sada ovoj školi donirala oko stotinak knjiga. Inače gradska biblioteka sličnu saradnju ima i sa drugim školama u gradu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts