среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Otvoren konkurs za 7. Čitalačku povelju sa značkom u zaječarskoj biblioteci (VIDEO)

Otvoren konkurs za 7. Čitalačku povelju sa značkom u zaječarskoj biblioteci (VIDEO)

Veliki broj osnovaca svakog februara željno iščekuje priliku da uživaju u dobrim knjigama, a ujedno se i takmiče za Čitalačku povelju sa značkom. Ove godine izabrana literatura je razvrstana prema uzrastu učenika i njima zanimljivom sadržaju, a s obzirom da je Matična biblioteka Svetozar Marković u Zaječaru nedavno kupila nove knjige, mnogi od tih naslova našli su se na spisku literature za Čitalačku povelju sa značkom.

Osim razumevanja i same radnje izabrane literature, ocenjivaće se i pismenost. Prema dosadašnjem iskustvu, najveće je interesovanje učenika nižih razreda osnovnih škola, ali se đaci od prvog do osmog razreda mogu prijaviti za učestvovanje u prostorijama Dečijeg odeljenja zaječarske biblioteke. Sedma čitalačka povelja sa značkom trajaće od 3. februara do 22. maja ove godine. Trajanje provere pročitanog je sat vremena, a rezultati će biti poslati školama do 12. juna, dok će osvojene povelje i čitalačke značke biti dostavljene svim školama do 19. juna.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts