четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Predstavom „Đelem, đelem“ otvoren „Festival romske kulture i tradicije Republike Srbije“ (VIDEO)

Predstavom „Đelem, đelem“ otvoren „Festival romske kulture i tradicije Republike Srbije“ (VIDEO)

Dramsko-lutkarsta predstava koja obiluje autentičnom, romskom muzikom i tradicionalnom igrom oduševila je Zaječarce. “Đelem, đelem” je komedija u kojoj pretežno glume članovi Udruženja “Društvo Roma” i glumci amateri, a to je bio glavni razlog zašto se režiser Žoro Ivanov sa određenom dozom straha prihvatio ovog izazova.

Kako je predsednik Udruženja “Društvo Roma” Zaječar, i jedan od glumaca ovog komada, Miljan Rašić rekao već su dogovoreni nastupi, te se nada da će predstavu videti i van granica Srbije.

Đelem, đelem” je publika više puta nagradila gromoglasnim aplauzom, a veoma im se dopao i deo kada su glumci sišli sa scene te su i oni sami učestvovali u predstavi. Na ovaj način otvoren je drugi Festival romske kulture i tradicije Republike Srbije, čiji se program nastavlja u nedelju 12. maja kada će u 15 časova svečani defile učesnika krenuti od gradskog trga do Doma kulture u Kotlujevcu, gde će u 17 sati početi kulturno-umetnički program.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts