четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu završena 46. smotra narodnog izvornog stvaralaštva “Susreti sela”

U Negotinu završena 46. smotra narodnog izvornog stvaralaštva “Susreti sela”

U igri i veselom raspoloženju, koje ni kiša nije mogla da pokvari, svečano je završena 46. smotra narodnog izvornog stvaralaštva “Susreti sela” na kojoj su se u proteklih mesec dana kulturno umetnička društva iz Jabukovca, Kobišnice, Šarkamena, Štubika, Čubre, Sikola i Jasenice predstavili igre, pesme i običaje Negotinske Krajine.

Kao sveukupni pobednik ove manifestacije proglašeno je Kulturno umetničko društvo “Voja Čurić” iz Kobišnice. Drugo mesto pripalo je Kulturno umetničkom društvu “Floričika” iz Jabukovca, dok su treće mesto podelili učesnici iz Sikola i Štubika. Povelja Doma kulture “Stevan Mokranjac” uručena je Draganu Miloševiću iz Šarkamena za nesebičan i dugotrajni rad i stvaralački doprinos u očuvanju tradicionalne kulture, nakon čega je predsednik opštine Vladimir Veličković svečano zatvorio 46. smotru narodnog izvornog stvaralaštva “Susreti sela”

Revijalnom delu smotre prethodio je defile gradskim ulicama, kao i prodajna izložba suvenira, rukotvorina, tradicionalnih predmeta, hrane i pića. U okviru “Etno dana” svoje proizvode predstavili su više od 40 izlagača iz cele Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts