субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
„Muzeji 10 za 10“ u Zaječaru od 13. do 19. maja (VIDEO)

„Muzeji 10 za 10“ u Zaječaru od 13. do 19. maja (VIDEO)

Različiti sadržaji kao što su lutkarske predstave, izložbe, koncerti, predavanja i drugo biće prikazani tokom pet dana manifestacije „Muzeji 10 za 10ku“ koja ove godine nosi naziv „Tradicija za budućnost“.  13. maja u Zaječaru će izložbom „Ženska kosa kao umetnički izraz, vremeplov“ biti otvorena ova kulturna poslastica koja će trajati do 19. maja.

Predavanje profesora doktora Dragana Bulatovića „Između „Noći u muzeju“ i „Noći muzeja“ ili kako je je narativ ušao u muzeje“ održaće se 14. maja u prostorijama Narodnog muzeja „Zaječar“ sa početkom u 19 sati. Narednog dana od 20 časova organizovaće se muzičko- početsko veče u Radul-begovom konaku, dok će se planirana projekcija dokumentarnog filma o Gamzigradu održati ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

U galeriji zaječarskog muzeja 16. maja biće priređen koncert učenika Osnovne škole za muzičko obrazovanje „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru. Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja biće obeležena 18. maja nizom izložbi i projekcijom etnološkog dokumentarnog filma. Tokom trajanja ove manifestacije Narodni muzej Zaječar otvoren je od 10 do 22 časa, a za sve posetioce ulaz je besplatan.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts