недеља, 12 јула, 2020

20 godina sa vama
U Centru za kulturu u Kotlujevcu otvoren je Klub kulture

U Centru za kulturu u Kotlujevcu otvoren je Klub kulture

U Centru za kulturu u Kotlujevcu otvoren je Klub kulture. Otvarajući novi kulturni prostor , Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine- Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru je istakao:
„Klub kulture u Kotlujevcu biće od izuzetnog značaja, jer će se koristiti za razne kulturne događaje. Biće namenjen za razne promocije, izložbe i druga kulturna dešavanja“.
U osmišljavanje i realizaciju programa uključiće se i Vanja Čolić , urednik dopisništva RTS u Zaječaru , koja je najavila brojna dešavanja u ovom prostoru.
U novom klubu promovisani su šestobroj časopisa “Razvitak” i Godišnjak za 2018.godinu Narodnog pozorišta Timočke Krajine- Centra za kulturu ,,Zoran Radmilović”.
Saša Jelenković, odgovorni urednik „Razvitka“ naglasio je da je više od pola veka ovo najznačajniji časopis ovog kraja i jedan od najznačajnijih letopisa za kulturu i društvena pitanja u Srbiji. ,,Izlazio je kao dvobroj svake godine, a ovaj poslednji je jedan obiman broj od 400 stranica, jer izlazi posle 4 godine . Ukinut je 2015. odlukom tadašnjih gradskih vlasti u Zaječaru. U „Razvitku“ se mogu naći teme iz različitih oblasti: od istorije, medicine, nauke, kulture… „Razvitak“ će nastaviti da izlazi kao dvobroj “, rekao je Saša Jelenković i dodao da književnost zauzima veći prostor u časopisu nego ranije. Izabrane pesme iz “Razvitka” čitao je glumac Miloš Tanasković, a mlada pesnikinja Marija Živković govorila je svoje stihove objavljene u časopisu. O istorijatu i značaju “Razvitka “ govorio je i glavni urednik Zoran Cvjetićanin. Urednik „Godišnjaka 2018.“ Biljana Glišić naglasila je da ovo izdanje obuhvata sve što je rađeno tokom 9 meseci prošle godine, jer je ustanova počela sa radom marta 2018. ,,Imali smo četiri festivala, od kojih tri pozorišna. Takođe, imali smo brojna izdanja u okviru Festivala
mladih pesnika. Organizovali smo oko 30 manifestacija, prikazano je 20 filmova, od toga osam dokumentarnih filmova. Renovirana je zgrada Centra za kulturu u Kotlujevcu i urađeno još puno toga što se može videti u godišnjaku koji obiluje fotografijama. Ovaj „Godišnjak“ je neka vrsta izveštaja o radu, koji poklanjamo građanima“.
U muzičkom delu programa nastupili su reditelj Žoro Ivanov i ženska pevačka grupa „Šešir moj“ iz Bora, koju vodi Tamara Glišić, nastavnica muzičke kulture, a u njenom sastavu su prosvetni radnici.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts