петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
„Ko nema u vugla, gugla“ oduševila je sinoć publiku 10. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”.

„Ko nema u vugla, gugla“ oduševila je sinoć publiku 10. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”.

Predstava „Ko nema u vugla, gugla“ Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić“ iz Kragujevca oduševila je sinoć publiku 10. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”. U ovom komadu postavlja se
pitanje da li je pametni telefon zaista pametniji od nas i koliko nas sputava u komunikaciji. Slađana Kilibarda potpisuje adaptaciju teksta, prevod, režiju i muziku, a igraju: Bogdan Milojević, Mladen Knežević, Anastasija Đorđević, Katarina Janković, Marija Rakočević.
Festival se nastavlja večeras u 19:00 sati kada će najmlađa publika videti predstavu „Princeza na zrnu graška“ Državnog lutkarskog teatra Vidin. Tekst je po motivima bajke H. K. Andersena adaptirala Magdalena Miteva, koja je i reditelj predstave, a potpisuje i scenografiju i izbor muzike. Igraju:Margarita Kostuva, Hristo Ivanov. Obezbeđen je prevod predstave na srpski jezik , što je novina na festivalu.Pre izvođenja predstave, kao i predhodnih dana biće pročitana pesma nedavno preminulog pesnika Dobrice Erića, koji je zaječarskom festivalu za decu poklonio himnu ,,Dobrodošlicu”.
U ponedeljak 22.aprila na program je predstava Narodnog pozorišta iz Prištine ,,Uspavana lepotica” po tekstu i u režiji Radmile Knežević. Scenografija – Goran Stojčetović , scenski pokret – Vera Obradović,
kostim – Anja Vraneš, kompozitor – Bojan Stojčetović.Igraju:Jelena Orlović, Nikola Đorđević, Tamara Tomanović, Jasmina Stojiljković, Ivana Kovačević, Milica Mandić, Strahinja Bičanin, Nastasja Stojsavljević, Anastasija Stošić. Početak je u 19 sati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts