петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječarac Milan Popović dobitnik je internacionalnog sertifikata u Solunu

Zaječarac Milan Popović dobitnik je internacionalnog sertifikata u Solunu

Najmlađi učesnik Međunarodnog finalnog takmičenja poslovnih ideja i start-upova u Solunu bio je Zaječarac Milan Popović, učenik Tehničke škole. Zahvaljujući odličnoj prezentaciji projekta „Alarm Sistem“ zaječarska ekipa visoko se rangirala na ovom takmičenju.

„Naziv našeg projekta je Alarm Sistem. On je zamišljen tako da se napravi alarmni sistem za one koji su manje finansijske moći i za one koji su u boljoj finansijskoj situaciji, odnosno isti proizvod za malo para koji bi imao sve stavke koje podržava najskuplja oprema ovog tipa“, rekao je Milan Popović, učenik 4. Razreda Tehničke škole u Zaječaru.

Ovaj sistem sadrži senzore koji učitavaju pokrete i može se nadograditi infrared kamera i noćno snimanje. Putem bežične mreže se povezuje na lokalnu mrežu, a može se povezati i fizički u sredinama u kojima nema mogućnosti za bežično povezivanje. Preko bilo kog smart uređaja korisnik je povezan na alarmni sistem i ukoliko dođe do neovlašćenog ulaska u neki objekat na telefon stiže obaveštenje o tome.

Ovaj projekat je postigao veliki uspeh na Međunarodnom finalnom takmičenju poslovnih ideja i start-upova u Solunu gde je osvojio 4. mesto. „Od 190 ekipa iz raznih zemalja 9 ekipa je birano za najbolje start-upove i najbolje poslovne ideje u Evropi za 2018/2019. godinu. Mi smo po prezentaciji i izlaganju bili 4. i pošto smo ušli u 9 najboljih ekipa u Evropi, ovo je veliki uspeh za mene i članove tima“, rekao je Milan.

Milanov profesor Dejan Nikolić veoma je ponosan na uspehe svojih učenika. „Meni je jako drago što naši učenici sa gotovo svakog takmičenja donesu nagrade. Ovo je lepa nagrada, odlično iskustvo učenika koji su prošli taj program“, izjavio je Dejan Nikolić, profesor u Tehničkoj školi Zaječar.

Milan Popović je do sada na raznim takmičenjima stekao više sertifikata koji će mu dosta značiti u daljem školovanju na Elektronskom fakultetu u Nišu, koji želi da upiše nakon završene srednje škole. Njegova ambicija je elektro-energetika jer ga je oduvek vukla želja ka elektronici, energetici i elektro-komunikacijama, ali neće zapostaviti rad na raznim projektima, jer, kako kaže, u tome veoma uživa.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts