четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Dodeljene subvencije preduzetnicama

ZAJEČAR: Dodeljene subvencije preduzetnicama

27 poslovnih ideja zaječarskih preduzetnica biće realizovano zahvaljujući projektu Femino kojim se subvencioniše i podstiče preduzetništvo kod žena širom Srbije. Od proizvodnje verskih sveća i kolača, preko pružanja raznih usluga sve do prikupljanja pet ambalaže i limenki ovaj program obuhvatio je žene različitih interesovanja kojima je zajednička želja za unapređenjem svog posla i boljim plasmanom proizvoda.

Žene koje su prethodno prošle organizovanu obuku mogle su da za razvoj svog posla dobiju subvencije u iznosu do 160.000 dinara. Svrha ovog projekta je povećanje borja žena u ulozi vlasnica i osnivačica malih i srednjih preduzeća, kao i podizanje društvene svesti o povećanju broja žena u poslovnom ambijentu.

Projekat sprovodi grad Zaječar uz finansijsku podršku kabineta Minstarstva za inovacije i tehnološkog razvoja, a realizovan je na teritoriji grada Zaječara i 41 sela. Glavne aktivnosti projekta Femino su obuka, finansijska podrša i mentoring u realizaciji inovativnih preduzetničkih ideja. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts