четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Zdravstveni centar Zaječar dobio je novi ultrazvučni aparat

Zdravstveni centar Zaječar dobio je novi ultrazvučni aparat

Kako Vladan Radojević, načelnik urološke službe Zdravstvenog centra Zaječar, kaže, na teritojiji istočne Srbije pretežno je starije stanovništvo koje je podložnije oboljevanju od malignih bolesti, te je ultrazvučni aparat koji je nedavno stigao u Zdravstveni centar bio neophodan.

Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, a na osnovu relaizacije projekta vezanog za skrining malignih bolesti urogenitalnog sistema kupljen je ultrazvučni aparat koji je novije generacije i koji će nam omogućiti brže i lakše sprovođenje dijagnostičko terapijske procedure, koje smo i inače do sada radili, a u korist naših pacijenata kojima će ova metoda biti dostupnija”, rekao je je Vladan Radojević, načelnik urološke službe Zdravstvenog centra Zaječar.

Urološka služba u Zdravstvenom centru Zaječar samostalno postoji od 1974. godine, a na godišnjem nivou tu se hospitalizuje od 700 do 900 pacijenata, dok je ambulantnih pregleda oko 10 000.

Statistika kaže da je svaki peti smrtni slučaj u Srbiji posledica nekog maligniteta, a svake godine dijagnostikuje se oko 36 000 novih slučajeva malignih bolesti od kojih godišnje umre više od 20 000 ljudi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts