среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Za maestralno izvedenu ulogu Borko Perić dobio Zoranov brk

Za maestralno izvedenu ulogu Borko Perić dobio Zoranov brk

Monodramom Ispovest Dmitrija Karamazova  u režiji i izvođenju Nebojše Dugalića počeo je Prvi festival malih pozorišnih formi u Zaječaru. U toku trajanja 27. Dana Zorana Radmilovića publika će, osim predstava u Narodnom pozorištu Timočke Krajine, moći da uživa u kvalitetnim monodramama i duodramama u Domu kulture u Kotlujevcu.

„Na poziv mog prijatelja Vladimira Đuričića došao sam da pomognem i da, ne samo žiriram, već svojim savetima pomognem da ovaj festival stane na noge, jer najteži je početak a nadam se da će već iduće godine, kao i svake sledeće biti već mnogo lakše. Uslov da se neka predstava nađe na ovom Festivalu malih pozorišnih formi je da je već na nekom festivalu ta predstava osvojila neku nagradu“, rekao je Ivan Bekjarev, predsednik žirija Festivala malih pozorišnih formi.

Drugog festivalskog dana u Radul begovom konaku otvorena je izložba Miloša Šobajića iz kolekcije umetničke galerije Radionica duše. „Sa ogromnim zadovoljstvom izlažem u Zaječaru, gradu koji poznajem već više godina. Ova moja izložba, koja je privatna kolekcija Moše Todorovića i njegove galerije Radionica duše, je njegov izbog koji je pokazao u ovom prostoru. To su slike nastale za poslednjih desetak godina mog rada“, rekao je Miloš Šobajić, autor izložbe.

Pred punom salom Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ održana je promocija knjige Duška Ljuštine „Rasprodano“ nakon čega su scenu preuzeli glumci Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba. Predstava „Ustav Republike Hrvatske“ dotiče se pitanja ljubavi i mržnje, tolerancije, odnosno netolerancije prema različitostima, ali govori i o hrabrosti i kukavičluku glavnih likova. Uloga profesora Vjekoslava Kralja, u izvođenju Borka Perića, oduševila je publiku, ali i članove stručnog žirija, te je Zoranov brk pripao ovom mladom glumcu.

„Meni je velika čast dobiti pa i brk Zorana Radmilovića. Veoma sam uzbuđen, prvi put sam ovde. Što se tiče same uloge i predstave bilo je ovo jedno lako, ugodno i dobro kazališno iskustvo, na čelu sa rediteljem Vinkom Brešanom. Nekako je išlo sve vrlo prirodno, vrlo lagano, bez nekih problema“, rekao je Borko Perić, dobitnik Zoranovog brka.

Predstava Ustav Republike Hrvatske više puta je nagrađivana, a kako Borko Perić kaže da predstava dobro komunicira sa publikom, te je svejedno u kojoj zemlji je igraju.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts