субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru održan sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu

U Zaječaru održan sastanak Parlamenta privrednika u proširenom sastavu

Povezivanje privrednika sa institucijama koje će im omogućiti da lakše obavljaju svoj posao, odnosno da preveziđu probleme u poslovanju, jedan je od važnih segmenata sastanka Parlamenta privrednika u proširenom sastavu. Jedna od tema ovog sastanka jeste medijacija kao način rešavanja spornih odnosa u privredi.

„To je postupak mirnog rešenja spora koji je pridružen sudovima. U poslednje vreme medijacija je pridružena sudu i mi smo dužni po Zakonu da organizujemo sve tehničke, organizacione mogućnosti da se u sudu rešavaju sporovi na miran način“, rekla je Milena Stevanović, vd predsednika Privrednog suda u Zaječaru.

Na ovom sastanku moglo se čuti nešto više o tome kako održati vitalnost kompanije, o sporazumnom finansijskom restruktuiranju i medijaciji kao načinu rešavanja problema u poslovanju i o stečajnom postupku u funkciji konsolidacije i nastavku održivog poslovanja.

„Ono što je za nas bitno jeste da ovako spajamo našu privredu sa relevantnim institucijama“, rekao je Dejan Tošić, predsednik RPKS Zaječarskog i Borskog okruga.

Cilj programa je smanjenje rizika poslovanja i unapređenje okvira i prakse nesolventnosti, što će doprineti poboljšanju položaja poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja. Posebna pažnja u programu posvećena je merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, pravovremeno reagovanje na zahteve tržišta, izbegavanje krize, ozdravljenje i restrukturiranje poslovanja i rešavanje problema korišćenjem raspoloživih instrumenata na koje program ukazuje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts