петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize pomaže svojim korisnicima pri obavljanju svakodnevnih obaveza

Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize pomaže svojim korisnicima pri obavljanju svakodnevnih obaveza

Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize Zaječar organizovalo je javni rad koji organizuje službe kućnih majstora za osobe sa invaliditetom na teritoriji grada Zaječara. Zadatak tih službi jeste da odabranim osobama pomognu i olakšaju svakodnevne obaveze, te se bave čišćenjem i održavanjem pomoćnih prostorija i dvorišta, manjim popravkama u kući, krečenje, farbanje, pomoć pri obezbeđivanju ogreva i pri nabavci osnovnih životnih namirnica.

Ovakvi javni radovi od velikog su značaja za porodice osobe sa invaliditetom.

Javni rad je sa realizacijom krenuo 13. jula i angažovane su 4 osobe iz kategorije teže zapošljivih lica koje pomažu na 17 lokacija, ali kako iz ovog Društva kažu verovatno će u budućnosti biti potrebe da se ovaj broj proširi. Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize postoji od 2002. godine ima 126 članova sa teritorije Timočke Krajine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts