субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Potpisani ugovori sa voćarima za nabavku nove mehanizacije i opreme za navodnjavanje

Zaječar: Potpisani ugovori sa voćarima za nabavku nove mehanizacije i opreme za navodnjavanje

Kako bi aktivno radili na razvoju poljoprivrede na teritoriji grada Zaječara potpisano je 63 ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima po konkursu za dodelu podsticaja za nabavku nove mehanizacije za voćarstvo i opreme za navodnjavanje.

“Novina u odnosu na prošlu godinu je da sada imamo proširen tim za poljoprivredu koji je kroz servis dostupan uvek za sva vaša pitanja i konsultacije, a tako će biti i dalje”, rekla je Vesna Stanković, gradski većnik zadužen za poljoprivredu.

Ukupna vrednost predviđena konkursom bila je 3 miliona dinara, ali su ova sredstva povećana za dodatnih 800 hiljada, te su skoro svima koji su aplicirali, a imali su potpunu dokumentaciju, odobrena sredstva. U Gradskoj upravi kažu da je u planu povećanje sredstava za ulaganje u poljoprivredu.

“Obećavamo vam da za sve one pametne projekte za koje bude bilo potrebe za ulaganje u poljoprivredu, para će se naći. Sledite one koji se na ovim prostorima bave onim granama proizvodnje, jer ti koji ostvaruju određeni profit treba da vam budu primer i uzor gde treba i vi da usmerite svoja ulaganja”, rekao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara. On je dodao da zna da je veliki problem u selima i infrastruktura i naglasio da je to jedan od prioriteta grada. Osim toga radi se na privlačenju domaćih i stranih investitora. “Radi se intenzivno, samo ne pričamo o tome, ali znajte da ceo tim radi na tome da otvorimo nova radna mesta, da počnu deca da nam rade što u uslužnim delatnostima, što u proizvodnji, ali i tek kako ćemo pomoći svim onima koji ćele da se posvete poljoprivredi da se vrate na svoja imanja i prošire ih”, rekao je Ničić na ovom skupu.

Ovo je prvi deo u realizaciji budžeta za poljoprivredu, a trenutno su otvoreni konkursi za stočarstvo i organsku proizvodnju, rekla je Vesna Stanković, član gradskog veća zadužena za poljoprivredu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts