четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Uspešna godina za Sportski savez Grada Zaječara

Uspešna godina za Sportski savez Grada Zaječara

Da su sportska takmičenja na teritoriji grada Zaječara u prethodnoj godini uspešno realizovana zaključeno je na godišnjoj Skupštini Sportskog saveza Grada Zaječara. 2017. godina bila je olimpijska, pa je tokom proleća u oko 140 utakmica u 13 disciplina učestvovalo oko 1700 đaka. Tokom jeseni je u istom broju aktivnosti učestvovala gotovo četvrtina zaječarskih đaka. Na godišnjoj Skupštini moglo se čuti i da je finansijski realizovano 58 odsto planiranog.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Sportskog saveza Grada Zaječara, razmatrani su i usvojeni izveštaji o radu u prošloj godini, ali i Program i Finansijski plan za 2019. godinu. Takođe je razmatran i usvojen Izveštaj o reviziji završnog izveštaja o realizaciji programa za 2017. godinu, kojim je i nezavisna revizorska institucija iz Niša potvrdila dobar rad klubova i Saveza.

Mladim sportistima najzanimljivi je bio mali fudbal u kome je učestvovalo čak 213 igrača. Velika zainteresovanost vladala je i za rekreativne sportove.

„Imali smo mi dosta tih manifestacija u okviru Saveza za školski sport i realizovan je veliki broj tih takmičenja. Rekreativan sport je bio vrlo masovan, odrađen je jesenji kros koji je okupio veliki broj takmičara, a imali smo i raznih takmičenja u selima“ rekao je Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza Grada Zaječara.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Sportskog saveza Grada Zaječara bilo je reči i o uključivanju dece sa posebnim potrebama u sportske aktivnosti propisane Planom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts