петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Rekonstrukcija OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“  teče po planu

Rekonstrukcija OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ teče po planu

Građevinski radovi na Osnovnoj školi Ljubica Radosavljević Nada u punom su jeku kako bi osnovci narednu školsku godinu dočekali u kompletno renoviranom i prijatnom prostoru.

„Radovi idu zaista dobro. Nisam konkretno stručan za te stvari, ali radi se izuzetno dobro i brzo. Ako nastave ovim tempom, ako se ne desi nešto nepredviđeno,  ja mislim da će škola biti spremna za početak školske godine“, izjavio je Novica Dimitrijević, direktor Osnovne škole Ljubica Radosavljević Nada.

Dimitrijević je rekao da su stakla kompletno zamenjena i da će biti ograđena gvozdenom žicom koja bi ih štitila od razbijanja stakla, kao što je bio slučaj ranijih godina.

Investicija vredna 145 miliona dinara bez pdv-a promeniće celokupni izgled ove škole. Kvalitet radova i bezbednost dece su na prvom mestu, ali je funkcionalnost prostora podjednako važna. Direktor škole Novica Dimitrijević kaže da se planira i promena parketa sportskim podom u fiskulturnoj sali, koja je jedna od najvećih u zaječarskim osnovnim školama.

Osnovna škola Ljubica Radosavljević Nada sagrađena je 1972. godine i trenutno broji oko 600 đaka. Prema rečima direktora, do sada su rađeni manji radovi na školi, a ovo je prva veća rekonstrukcija.   Investiciju finansira republička Kancelarija za javna ulaganja, a izvođač radova je Tončev gradnja iz Surdulice.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts