четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Povodom Nedelje Crvenog krsta, uručeni su paketi novorođenim bebama u zaječarskom porodilištu!

Zaječar: Povodom Nedelje Crvenog krsta, uručeni su paketi novorođenim bebama u zaječarskom porodilištu!

Od 8. do utorka 15. maja, širom Srbije se održava niz manifestacija, kojima se obeležava Nedelja Crvenog krsta, pod sloganima “Svuda za svakoga“ i “Podeli ono što te čini srećnim“. Program ima za cilj da ukaže na univerzalno prisustvo i uticaj koji Crveni krst ima i omogućava nacionalnim društvima da ga iskoristi za svoje ciljeve u lokalnim okolnostima.

Tokom Nedelje Crvenog krsta, uručeni su paketi novorođenim bebama u zaječarskom porodilištu, prema rečima doktorke Dijane Miljković, ovo je jedan simboličan način kojim organizacija Crvenog krsta želi da skrene pažnju na problem „Bele kuge“. Paket sadrži neophodnu garderobu za novorođenče kao i bebi kozmetiku.

Nedelja posvećena Crvenom krstu završava se 15.maja kada će u prostorijama Crvenog krsta Zaječar biti održan kviz „Šta znaš o Crvenom krstu,šta znaš o zdravlju“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts