четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održane „Male olimpijske igre“

Zaječar: Održane „Male olimpijske igre“

U organizatciji Sportskog saveza grada Zaječara u hali sportova na Kraljevici održano je opštinsko takmičenje u Malim olimpijskim igrama. Učestvovali su učenici 1., 2. i 3. razreda zaječarskih osnovnih škola. Ekipa OŠ „Desanka Maksimović“ osvojila je I mesto u konkurenciji učenika I razreda, Isti uspeh postigli su i dečaci i devojčice iz te škole u konkurenciji III razreda zaječarskih osnovnih škola, dok je pobedu kod učenika II razreda zabeležila OŠ „Ljuba Nešić“. Ekipe I i II razreda bile su sastavljene od dečaka i devojčica, dok su učenici III razreda nastupali posebno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Opštinsko takmičenje učenika osnovnih škola koje je organizovao Sportski savez grada Zaječara uz podršku lokalne samouprave okupio je veliki broj đaka koji su učestvovali u sportkim igrama, takmičili su se na poligonima gde su pokazali svoju spretnost i veštinu, oni koji se nisu takmičili navijali su za svoje ekipe i bodrili svoje drugare.

Organizatori ističu da im je namera da se svoj deci pruži mogućnost da se bave sportom i ta akcija se organizuje pre svega u cilju njihovog pravilnog rasta i razvoja. Upravo jedan od ciljeva Programa razvoja sporta u Zaječaru jeste povećanje nivoa i broja školskih takmičenja. Organizator Malih olimpijskih igara je Sportski savez grada Zaječara, a pobednici su se plasirali na Okružno takmičenje, koje je na programu u petak 18. maja od 11 časova u hali sportova na Kraljevici.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts