субота, 30 маја, 2020

20 godina sa vama
U Velikom Izvoru će u subotu 19.maja biti održana 10. po redu manifestacija „Potekla voda studena“

U Velikom Izvoru će u subotu 19.maja biti održana 10. po redu manifestacija „Potekla voda studena“

U Velikom Izvoru će u subotu 19.maja biti održana 10. po redu manifestacija „Potekla voda studena“.
Ova smotra ima za cilj da podstiče očuvanje izvornog narodnog stvaralaštva.Učestvovaće 6 kulturno umetničkih društava sa područja Grada Zaječara : „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, „Sloga“ iz Vražogrnca, „Zoran Gajić“ iz Rgotine,“Gradec“ iz Gradskova , „Lubnica“ iz Lubnice i „Graničar“ iz Halova. Smotri će prisustvovati i predstavnik Saveza amatera Srbije koji će odrediti ko će od pomenutih izvođača tokom godine učestvovati na državnim i međunarodnim manifestacijama izvornog narodnog stvaralaštva .
Gosti smotre biće folklorni ansambli iz Bugarske i Novog Sada, kao i Folklorna grupa udruženja društva Roma iz Zaječara.Svečani defile učesnika smotre zakazan je za 16:30 ,a svečano otvaranje smotre je u 17 časova u Domu kulture u Velikom Izvoru. Organizatori smotre su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Veliki Izvor,a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts