петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Održana 37. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga

Održana 37. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga

U Zaječaru je održana 37. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga, na kojoj su razmatrni Izveštaji o pripremljenosti sistema odbrane od grada na području Zaječarskog upravnog okruga, kao i spremnost jedinica lokalne samouprave za učešće u sprovođenju protivgradne odbrane. Na sednici je bilo reči i o pripremljenosti Odeljenja za vanredne situacije grada Zaječara za zaštitu od požara na području Zaječarskog upravnog okruga u letnjem periodu 2018. godine, razgovarano je takože i o mogućim problemima u vodosnabdevanju za vreme letnjeg perioda i spremnosti jedinica lokalne samouprave za obezbeđivanje zdrave pijaće vode. Sednica je održana kao zajednička sa Okružnim štabom za vanredne situacije.

„U proteklom periodu zabeležen je veliki broj kišovitih dana praćenih grmljavinskim olujama i gradom. U pojedinim delovima Srbije stradali su mnogi usevi, kao i voćke. Timočka Krajina do sada nije bila zahvaćena tim nevremenom, prema podacima RHMZ nije bilo ni dejstvovanja sa protivgradnih stanica“, rekao je na ovoj sednici načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović.

Treba istaći da je država Srbija 2017 godine iz budžetskih rezervi izdvojila određena sredstva za nabavku novih protivgradnih raketa, čime su nebo nad Srbijom  i letina na srpskim njivama umnogome zaštićeniji nego do sada.

„Pored nestabilnog proleća sa velikom količinom padavina, metereolozi najavljuju oko 50 tropskih dana u toku predstojećeg leta, kada je vreme idealno za pojavu požara što bi lokalne samouprave trebalo da imaju na umu i dejstvuju blagovremeno kako bi ovu pojavu predupredile“ naglašava Paunovuć.

Na ovoj sednici je razgovarano takođe i o mogućim problemima u vodosnabdevanju za vreme letnjeg perioda i spremnosti jedinica lokalne samouprave za obezbeđivanje zdrave pijaće vode. Sednica je održana kao zajednička sa Okružnim štabom za vanredne situacije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts