петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou

Zaječar: Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou

U Beogradu je otvorena konferencija pod nazivom -ROMACTED: Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou. ROMACTED je program usmeren na izgradnju političke volje i održivih politika kroz angažovanje lokalnih vlasti u unapređenju demokratske javne uprave i osnaživanja romske zajednice, jačanje posvećenosti institucija, njihovih kapaciteta, znanja i veština u radu na inkluziji Roma i Romkinja.

-Zadatak 11 lokalnih samouprava, među kojima je i Zaječar, a koje su uključene u ovaj program, je da pokažu i ostalim gradovima i opštinama da je potrebno omogućiti Romima da mogu sami da se bore za svoja prava i interese, rečeno je na konferenciji.

Nakon otvaranja konferencije potpisan je Protokol saradnje između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, 11 lokalnih samouprava: Zaječar, Kragujevac, Niš, Odžaci, Kostolac, Prokuplje, Smederevo, Subotica, Vranje, Vrnjačka Banja i Zvezdara i Saveta Evrope. U ime Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture protokol je potpisala Zorana Mihajlović, koja je i predsednik Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja od 2016. do 2025. godine, u ime grada Zaječara Boško Ničić gradonačelnik, a u ime Saveta Evrope Tim Kartrajt šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts