петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Žagubica: Projekat gasifikacije u Braničevskom okrugu

Žagubica: Projekat gasifikacije u Braničevskom okrugu

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović razgovarao je u Beogradu sa predstavnicima firme Gas invest, ova kompanija je strateški partner u opštini na projektu gasifikacije. Kompletan projekat sprovodi u svih sedam opština braničevskog okruga i do sada je realizovano oko polovine planiranih radova, što praktično znači da će za koju godinu meštani u svojim domaćinstvima moći da koriste novi izvor energije. Na teritoriji opštine Žagubica ugovoreno je oko 140 km distributivnog gasovoda od polietilenskih cevi i oko 50 kilometara od čeličnog gasovoda „što se tiče izgradnje gasovoda do sada je postavljeno oko 45 km polietilenskog gasovoda i oko 7 km čeličnog gasovoda radnog pritiska do 16 bari, u dinamičkom planu u ovoj godini treba da završimo distributivnu mrežu u naselju Kučevo, to je oko 5 km još distributivne mreže i nešto ispod jednog kilometra čeličnog gasovoda od Bele reke do granice sa opštinom Petrovac na Mlavi“, istakao je ovom prilikom tehnički direktor kompanije Gas invest Gradimir Jakovljević.

Investitor radova je javno preduzeće Srbijagas, a gas će u Žagubicu stići od glavne merne regulacione stanice u Požarevcu preko Malog Crnića i Petrovca na Mlavi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts