четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Održana promocija knjiga “ Potencijalna opasnost“ i “ Foler 3″ autora Krste Stankovića iz Prahova

Negotin: Održana promocija knjiga “ Potencijalna opasnost“ i “ Foler 3″ autora Krste Stankovića iz Prahova

U svečanoj sali restorana Nikolić prevoz u Negotinu je u petak uveče održana promocija najnovijh zbirki pesama negotinca Krste Stankovića „Potencijalna opasnost“ i „Foler III“. U promociji su pored autora, učestvovali i naši poznati glumci Vuk Kostić i Branislav Tomašević koji su kazivali Stankovićeve stihove. Program su svojim učešćem obogatili i Dečji hor „Vivak“, kamerni orkestar Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ i starogradski orkestar „Kavaljeri“.

Pisanjem poezije negotinac Krsta Stanković, inače poreklom iz Prahova bavi se od svoje osnovne škole, do sada je objavio više zbirki pesama kao i šaljive vlaške priče, poslovice, izreke i fraze. Njegove poslednje dve zbirke pesama sa zanimljivim naslovima „Potencijalna opasnost“ i „Foler III“ promovisane su u petak uveče u svečanoj sali restorana Nikolić prevoza u Negotinu. „U svojim pesmama Stanković nastavlja da piše kako smo već navikli, razobličava našoj svakodnevnici galeriju likova od idiota do zanesenjaka i pametnih ljudi“, ističe Slađan Mihajlović profesor srpskog jezika. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts