четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Predsednik Sportskog Saveza Srbije Davor Štefanek boravio u Zaječaru

Predsednik Sportskog Saveza Srbije Davor Štefanek boravio u Zaječaru

Nakon sastanka sa predstavnicima Sportskih saveza sa teritorije Timočke krajine predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar saveza Goran Marinković upoznali su se sa problemima koje u organizaciji imaju savezi lokalnih samouprava sa našeg područja. Štefanek i Marinković prisustvovali su i prezentaciji sportskih kampova u Skupštini grada, a potom je za njih upriličen i prijem kod gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.
Kao jedan od najvažnijih ciljeva u radu Štefanek je istakao razvijanje bolje saradnje lokalnih sportskih organizacija sa državnim savezom sporta, uz apel da jedinice lokalne samouprave moraju sportskim savezima sa teritorije grada pomoći u svim poljima, a ne samo u finansijskom smislu.
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da se grad i ove godine posebnu pažnju posvetio sportu i mladim ljudima. Pa je s obzirom na lošu finansijsku situaciju izdvajanje od 70 miliona dinara i više nego dovoljna suma kako bi Sportski savez grada Zaječara mogao nesmetano da funkcioniše.
U sklopu posete u zaječarskoj skupštinskoj sali održana je i prezentacija popunjavanja aplikacionih formulara , a na temu predloga godišnjeg programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana na teritoriji jedinice lokalne samouprave, govorio je prof. dr. Nenad Đurđević, autor Zakona o sportu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts