субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Počelo je uklanjanje divlje deponije u selu Mali Izvor: Radove obišao gradonačelnik Ničić

Počelo je uklanjanje divlje deponije u selu Mali Izvor: Radove obišao gradonačelnik Ničić

Poslednji put je đubre sa ove deponije u selu Mali izvor nadomak Zaječara odneto još 2014. godine. Iako je samo nekoliko meseci kasnije, tačnije 10. februara 2015.  sklopljen ugovor sa firmom „Transkomerc“ iz Svrljiga, do današnjeg dana predstavnike pomenutog preduzeća niko nije kontaktirao. Život meštana Malog Izvora postao je nepodnošljiv pa je novoizabrano  rukovodstvo saveta mesne zajednice preduzelo  prve korake. Sa ove divlje deponije u narednih desetak dana biće izveženo preko 2.000 kubika đubreta a potom će sa čišćenjem biti nastavljeno i u ostalim zaječarskim selima.

Radovi na sanaciji i uklanjanju divlje deponije u Malom izvoru obišao je danas i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je tom prilikom istakao da se pitanje odlaganja otpada u zaječarskom selima, ali i rubnim delovima grada mora što hitnije rešiti. A jedini način za tako kako je istakao je izgradnja transfer stanica sa kojih bi se otpad odvozio  na regionalnu deponiju. Prema rečima gradonačelnika Zaječara u ekološkom fondu grada ima dovoljno sredstava, a samo za ove namene opredeljeno je oko 20 miliona dinara.

Vrednost ovog projekta iznosi milion i po dinara, ali će zbog velikog obima posla ove godine biti raspisan još jedan novi tender i sklopljen  novi ugovor, kako bi gotovo sve deponije na teritoriji grada i u okolnim selima bile što hitnije uklonjene.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts