четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Istekao rok za prijavu penzionera za besplatan boravak u banjama Srbije: Zainteresovanost zaječarskih penzionera manja u odnosu na prošlu godinu

Istekao rok za prijavu penzionera za besplatan boravak u banjama Srbije: Zainteresovanost zaječarskih penzionera manja u odnosu na prošlu godinu

13. aprila istekao je rok za prijavu na ovogodišnji oglas koji je raspisao Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje za odlazak penzionera na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u nekoj od 25 banja u Srbiji. Pravo da se jave na konkurs imali su penzioneri čija primanja ne prelaze sumu od 24.980 dinara, a interesovanje u Zaječaru za ovaj vid rehabilitacije smanjen je u odnosu na prošlu.

Ove godine bi o trošku države na besplatnu rehabilitaciju u banjama trebalo da bude upućeno 14.000 penzionera, a za te svrhe izdvojeno je oko 30 miliona dinara više nego lane.

Prema rečima predsednika Udruženja penzionera grada Zaječara Stepana Ranđelovića pravo na rehabilitaciju o trošku pio Fonda iz grada na Timoku imaće 100 starosnih penzionera, kao i 20 onih koji će se finansirati iz ličnih sredstava.

O tome ko će dobiti pravo na besplatan boravak u banjama odlučuje fond PIO u zavisnosti od visine penzije.

Prema rečima Ranđelovića u pitanju su banje uglavnom rekreativnog karaktera, pa penzioneri koji ove godine konkurišu ne moraju da pribave novu medicinsku dokumentaciju .

Jedini uslov za besplatan boravak u banjama jeste da prijavljeni penzioner ove usluge nije koristio u prethodnih pet godina.

Interesovanje zaječarskih penzionera za besplatan boravak u banjama , prema rečima Ranđelovića ove godineje manji u odnosu na prethodnu.

A među pomenutim banjama svakako su se našle Niška, Vrnjačka, Ribarska, Vranjska, kao i Sijarinska, Bukovička, Gamzigradska, ali i Sokobanja .

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts