четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Marko Blagojević boravio u Zaječaru

Marko Blagojević boravio u Zaječaru

Predstavnici lokalnih samouprava istočne Srbije sastali su se danas u Zaječaru sa direktorom kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem. Cilj sastanka bio je da se predstave sadašnje i buduće aktivnosti i planovi lokalnih samouprava radi uspostavljanja bolje međusobne saradnje i identifikacije projekata na kojima će se raditi u ovom delu zemlje.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima sprovodi program koji se realizuje kroz kredite Evropske investicione banke i pomenuti program na raspolaganju ima 50 miliona evra za projekte vodosnabdevanja kanalizacije i otpadnih voda. Upravo svoje sadašnje i buduće aktivnosti i planove  na ova tri polja predstavnici lokalnih samouprava istočne Srbije obrazložili su direktoru  Marku Blagojeviću, kao prioritete na kojima će u budućnosti raditi. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima prema rečima Blagojevića ima za cilj da prikupi podatke o postojećim i planiranim projektima lokalnih samouprava, kao i da utvrdi prioritete, sprovede javnu nabavku, izvrši ugovornoj obavezi plaćanja i druge poslove određene zakonom,

Da podsetimo, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić prošle godine sastao se u vladi Srbije sa direktorom kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem, kada je bilo reči o rekonstrukciji doma zdravlja u Zaječaru i dečijeg dispanzera, ali odmuljavanju grliš kog jezera i projektu navodnjavanja timočkog regiona.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts