субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Formiranje jedinstvene turističke ponude zaječarskog i borskog okruga

Formiranje jedinstvene turističke ponude zaječarskog i borskog okruga

Formiranje zajedničke turističke ponude jedinica lokalne samouprave se područja Zaječarskog i Borskog okruga bila je glavna tema sednice Saveta pomenuta dva okruga održanoj u Zaječaru.

Načelnici Zaječarskog i Borskog okruga, ali i predsednici opština i gradova Timočke krajine bili su složni u jednom:  da Istočna Srbija ima izuzetno bogatu turističku ponudu koju samo treba plasirati na pravi način. Najlepše pećine i reke, nesvakidašnje znamenitosti, najbolje vino samo su neke od prirodnih potencijala koji krase istočnu Srbiju Predeo  između Dunava na severu i Stare Planine na jugoistoku uz dolinu Timoka I granicu sa Rumunijom i Bugarskom jedini je u Srbiji  u kome se više nego bilo gde mešaju u stvarnost i legenda. Upravo svi  ti prirodni  potencijali moraju biti obuhvaćenij jedinstvenom turističkom ponudom,  zaključeno je na zajedničkoj sednici Saveta predstavnika Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. Planina Rtanj , Homoljski i Braničevski kraj, kraj vrelo Mlave, Pirot i Stara planina, ali I Gamzigrad, Kladovo, Đerdap I nezaobilazna Sokobanja samo su neke od destinacija koje se turistima u ovom delu Srbije mogu preporučiti.

Predstavnici lokalnih samouprava sa područja istočne Srbije u razgovoru sa direktorima turističkih organizacija  složili su se da čarolije ovog kraja moraju biti obuhvaćene jednom zajedničkom turističkom ponudom jer stanovnike ovog dela zemlje odlikuju tradicionalno gostoprimstvo i srdačnost, Istočna Srbija ima sve ono što najbolje što priroda istorija i čovek mogu da pruže.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts