четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Najčešći problemi osoba sa invaliditetom u Negotinu, parkiranje i  plaćanje komunalnih usluga

Najčešći problemi osoba sa invaliditetom u Negotinu, parkiranje i plaćanje komunalnih usluga

Povodom obeležavanja Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3. decembra, u opštinskoj upravi u Negotinu održan je prijem za predstavnike invalidskih organizacija.

Problemi oko parkiranja, odnosno oko izdavanja nalepnica za parkin servis, kao i problem oko plaćanja komunalnih usluga, najčešće su neprijatosti sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u Negotinu, zaključeno je na sastanku zamenice predsednika opštine Negotin i predstavnika organizacija osoba sa invaliditetom, koji je organizovan povodom 3. decembra međunarodnog dana osoba sa ivaliditetom. “ Njihovi zahtevi su jako skromni, a sa rešavanjem pojedinih problema sa kojima se suočavaju već smo započeli“, izjavila je Merlina Selenić zamenica predsednika opštine Negotin.

Zamenica Selenić istakla je ovom prilikom da će udruženju „Duga“ iz Negotina biti uručen najsavremeniji set logopedskog materijala koji će koristiti licencirani logoped. Pomenuti set je nabavljen kroz projekat „Budimo jači“ koji je finansijski podržan u okviru programa Švajcarske agencije SWISS PRO.

Kako ističu predstavnici organizacija osoba sa ivaliditetom Iz Negotina, saradnja sa lokalnom samoupravom je dobra. Neki objekti od javnog značaja u gradu su opremljeni neophodnim rampama koje olakšavaju pristup osobama sa invaliditetom ali neke zgrade poput opštinske i suda nemaju te prednosti, te se nadaju da će i ti problemi biti rešeni.

Pored novca koji je u budžetu izdvojen za projektno sufinansiranje udruženja sa invaliditetom, odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji opštine Negotin, pravo na besplatnu užinu pored ostalih kategorija dece, imaju i deca sa invaliditetom koja pohađaju osnovnu školu na teritoriji opštine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts