среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Omladina Udruženja „Društvo Roma“ organizovala akciju povodom Svetskog dana borbe protiv side (VIDEO)

Omladina Udruženja „Društvo Roma“ organizovala akciju povodom Svetskog dana borbe protiv side (VIDEO)

Širenje svesti o HIV infekciji, ali i merama koje se mogu preduzeti kako do iste ne bi došlo veoma je bitno kod mladih ljudi. Tako su i ovog decembra povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side akcije koje ukazuju na taj problem najviše usmerene ka srednjoškolcima, a i oni se slažu da treba više sličnih promocija održavati.

Omladinski odbor Udruženja „Društvo Roma“ organizovao je jednu akciju u kojoj su delili promotivni materijal i prezervative učenicima srednjih škola, ne bi li im na taj način približili jednu od mera zaštite od infekcije HIVom.

Ovu akciju Društvo Roma organizuje u saradnji sa Asocijacijom za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije.

Svetski dan borbe protiv side po 31. put se obeležava u svetu i predstavlja jedinstvenu priliku da se javnost informiše o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, merama prevencije, znčaju testiranja, ali i načinima lečenja. Ovogodišnja kampanja realizuje se pod sloganom „DRUŠTVO DOPRINOSI NAPRETKU“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts