уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
U Kladovu je održana sednica SO Kladovo

U Kladovu je održana sednica SO Kladovo

U Kladovu je održana još jedna sednica lokalnog parlamenta na kojoj je donet niz Odluka i Rešenja. Među najvažnijim tačkama izdvaja se Odluka o dopuni lokalnog akcionaog plana zapošljavanja za 2019. godinu. Ovom dopunom vrši se direktan uticaj na poboljšanje materijalnog i socijalnog statusa građana opštine Kladovo. Predloženi dnevni red za ovu sednicu sadržao je 22 tačke, koje su usvojene većinom glasova.

Odbornici su na ovoj sednici  dali saglasnost na Odluku nadzornog odbora JP “ Komunalac“ Kladovo o izmeni i dopuni statuta ovog  preduzeća. Ove izmene podrazumevaju da će u okviru „Komunalca“ biti formiranaa i služba Zoohigijene. Skupština je donela i  Odluku o dopuni Odluke o komunalnom redu na osnovu koje su pravna i fizička lica obavezna da drže urednim prostor oko svojih objekata, pored toga doneta  je i odluka o  dopuni lokalnog akcionog Plana zapošljavanja. “ Ova odluka je izuzetno važna, zato što se njenim usvajanjem vrši direktan uticaj na poboljšanje materijalmnog i socijalnog položaja građana opštine Kladovo“, istakao je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Predsednik SO Kladovo Dragan Maksimović, naglasio je da Skupština u Kladovu može da se pohvali kontruktivnim radom u proteklom periodu. On je takođe objasnio da je u okviru 16 tačke dnevnog reda doneta Odluka o dopuni Odluke o obrazovanju štaba za vanredne situacije kojom se ispravlja jedna tehnička greška, a tiče se izbora članova pomenutog štaba.

Sednici je  prisustvovalo 25 odbornika, sve tačke su usvojene većinom glasova. Prema rečima predsednika skupštine opštine Kladovo do kraja godine očekuje se najmanje još jedna sednica lokalnog parlamenta. Očekuje se da tada odbornici donesu Odluku o lokalnom budžetu za narednu godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts