19 januara, 2020

Manifestacijom „Daj pedalu raku“ počinje Međunarodni mesec borbe protiv raka

Manifestacijom „Daj pedalu raku“ počinje Međunarodni mesec borbe protiv raka

Ukoliko se ne otkrije na vreme, od raka dojke godišnje umre oko 1600 žena, ali ukoliko se kroz preventivne preglede uoči na vreme ovu bolest  preživi 3000 žena. Statistika pokazuje da jedna od osam žena oboli od raka dojke. Manifestacijom  „Daj pedalu raku“ počinje Međunarodni mesec borbe protiv ove zloćudne bolesti. Akcija koja je tim povodom održana u Zaječaru za cilj ima animaciju što većeg broja žena ne bi li se uticalo na promenu svesti o važnosti preventivnih pregleda i zdravih stilova života.

Zdravstveni centar u Zaječaru organizuje preventivne preglede. Redovne sportske aktivnosti igraju veoma važnu ulogu za očuvanje zdravlja.

Ovogodišnja akcija „Daj pedalu raku“ je projekat koji petu godinu za redom „Ženski centar Milica“ realizuje pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovič Batut“, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Instituta za onkologiju Vojvodine, Kliničkog centra Kragujevac, Kliničkog centra Niš. Podizanjem zastave simbolično je obeležen početak Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts