21 januara, 2020

Zaječar pobedio Pirot u „Sportskom izazovu“

Zaječar pobedio Pirot u „Sportskom izazovu“

Evropske nedelje sporta obeležava se od 23. do 30. septembra, a Srbija se i ove godine pridružila ovoj globalnoj manifestaciji. U organizaciji Olimpijskog komiteta i kompanije Koka-kola u timočkim  opštinama Bor, Knjaževac i Zaječar održava se manifestacija „Sportski izazov“.

Nakon odmeravanja snaga između Bora i Knjaževca, gde je Bor pobedio, ove nedelje je takmičenje organizovano između Zaječara i Pirota . Prema rečima Milana Stankovića pomoćnika gradonačelnika Zaječara zaduženog za omladinu i sport, ovo je već drugi duel između ova dva grada, on je podsetio da je Zaječaru tada pobeda iskliznula ali je izrazio očekivanje da će ovoga puta sreća biti naklonjenija zaječarcima.

U ovom „Sportskom izazovu“ pobedio je  Zaječar sa 6.624 učesnika ili 11,11 odsto u odnosu na broj stanovnika po poslednjem popisu, dok je Pirot  imao 5.964 učesnika, odnosno 10,29 posto.

Cilj ovog događaja je ohrabrivanje ljudi da učestvuju u sportskim aktivnostima. Građani se izazivaju da učestvuju u bilo kakvoj fizičkoj aktivnosti minimum 15 minuta i da probaju različite vrste sportova koje promovišu lokalni sportski klubovi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts