петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
„Parking servis“ uskoro u Boru

„Parking servis“ uskoro u Boru

Javno komunalno preduzeće za stambene usluge Bor pored svojih osnovnih delatnosti, baviće se i pitanjima „Parking servisa“, odlušili su Odbornici Skupštine grada Bor na osmoj sednici. Kako je za televiziju Istok rekao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, to građene neće ništa koštati, samo će biti uveden komunalni red.

Grad Bor je dobro urbanistički uređen, što podrazumeva i trajno rešavanje parking prostora u gradu. Kako je za našu televiziju rekao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, to bi trebalo da uredi „Parking servis“ koji će biti oformljen na osnovu odluke Skupštine grada, a o poslovima „Parking servisa“ staraće se JKP za stambene usluge. Milikić ističe da Borani ubuduće neće plaćati parking ali će se znati gde i kako sme da se parkira.

Prema Milikićevim rečim, grad će u međuvremenu izraditi studiju parking plana bez novčane naknade, a sve u cilju uvođenja reda u ovu oblast. “ Moramo da uvedemo red  i da svako poštuje svog komšiju i svog sugrađanina“, naglašava gradonačelnik.

Na pitanje šta je dobar parking sistem? Nameće se odgovor da je to onaj koji omogućuje bilo kome da, kada stigne kolima u grad, može lako da nađe parking mesto. Nadležni u Boru teže ka tom cilju, te se realizacija ovog plana očekuje u skoroj budućnosti. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts