четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Obeležena 100-godišnjica postojanja i rada Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida i Organizacija rezervnih vojnih starešina

Obeležena 100-godišnjica postojanja i rada Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida i Organizacija rezervnih vojnih starešina

Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida i Organizacija rezervnih vojnih starešina, obeležili su 100-godišnjicu postojanja i rada. Ova organizacija formirana je 15. septembra 1919.godine.

Obeležavanje jednog veka postojanja i rada Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida i Organizacije rezervnih vojnih starešina počelo je polaganjem venaca na spomenik palim ratnicima, u centru grada. Ideja o formiranju Organizacije rezervnih vojnih starešina nastala je još tokom proboja Solunskog fronta, jer su tada vojsku činili rezervni oficiri i podoficiri, rečeno je ovom prilikom.

Stamenko Stanković predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina kaže, da ova organizacija najduže postoji kada je u pitanju svera odbrane, on je istakao i da je ovoj organizaciji odato priznanje od strane ministarstva odbrane.

“ Naša država i društvo imali su jako turbulentna vremena iza sebe, a ova organizacija je u tom periodu dostojanstveno zauzela svoje mesto uz državu i narod“, rekao je Vladan Paunović načelnik Zaječarskog upravnog okruga.

Nakon polaganjem venaca na spomenik palim ratnicima, u centru grada,  u sali Zaječarskog upravnog okruga priređena je i svečana Akademija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts